Κατά τη διάρκεια του δευτέρου έτους υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

B.ii.1 Πιλοτική ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος λίπανσης σε ελαιοπαραγωγούς της Ο.Ε.Φ.

1η ομαδική εκπαίδευση 07.07.2022 με θέμα “Διαχείριση λίπανσης”

2η ομαδική εκπαίδευση 18.11.2022 με θέμα “Ανάγκες λίπανσης ελιάς”

B.iii.1. Παρακολούθηση των πληθυσμών του δάκου μέσω της σύστασης χαρτών επικινδυνότητας

1η ομαδική εκπαίδευση 07.07.2022 με θέμα “Δάκος και αντιμετώπιση”

2η ομαδική εκπαίδευση 18.11.2022 με θέμα “Ορθή εφαρμογή φυτοπροστασίας – δάκος”

Β.iv.2 Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης βασισμένο στα εθνικά πρότυπα AGRO 2.1 & 2.2

1η ομαδική εκπαίδευση 07.07.2022 με θέμα “Τετράδιο Παραγωγού, Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, Αποθήκευση ΦΠΠ & Λιπασμάτων”

2η ομαδική εκπαίδευση 18.11.2022 με θέμα “Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων – Συγκομιδή”

Γ.iii.1 Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης επιτόπου στον αγρό για τους παραγωγούς της Ο.Ε.Φ.

Κατά την εν λόγω περίοδο αναφοράς αναπτύχθηκε και παραδόθηκε το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά τις εκπαιδεύσεις των παραγωγών/ μελών.

Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των παραγωγών στις 07.07.2022 με τα εξής αντικείμενα:

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε και δεύτερη εκπαίδευση στις 18.11.2022 πάνω στα εξής θέματα

Ε.i.1 Ανάπτυξη, εφαρμογή και διαχείριση συστήματος ιχνηλασιμότητας στις εγκαταστάσεις της  Ο.Ε.Φ

1η ομαδική εκπαίδευση 07.07.2022 με θέμα “Ιχνηλασιμότητα”

2η ομαδική εκπαίδευση 18.11.2022 με θέμα “- Καλλιεργητικές πρακτικές και ιχνηλασιμότητα”

Κατά το δεύτερο έτος πραγματοποιήθηκε η επικαιροποίηση της βάσης Ιχνηλασιμότητας, έτσι ώστε να είναι ενημερωμένη με τα στοιχεία των παραγωγών, των αγροτεμαχίων, και των συγκομισθέντων προϊόντων.

Το ελαιοτριβείο πιστοποιήθηκε και για το 2ο έτος σύμφωνα με τo πρότυπo ISO 22005:2007 με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της Ο.Ε.Φ., την ασφαλή διάθεση τους στην αγορά και την ελαχιστοποίηση των διατροφικών κινδύνων που είναι δυνατό να προκύψουν από ακατάλληλα τρόφιμα  του παραγόμενου ελαιολάδου της  Ο.Ε.Φ.

Ε.ii.1 Σχεδιασμός, εφαρμογή και πιστοποίηση Συστήματος Ποιότητας ISO 9001:2015 και Διαχείρισης της Ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2018 στο ελαιοτριβείο της Ο.Ε.Φ

Το ελαιοτριβείο πιστοποιήθηκε και για το 2ο έτος σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 22000:2018 με σκοπό τη βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας του παραγόμενου ελαιολάδου της  Ο.Ε.Φ.

ΣΤ.i.1 Επικοινωνιακό πρόγραμμα της Ο.Ε.Φ.

Στόχος των δράσεων διάχυσης και δημοσιότητας είναι η προβολή του έργου που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος εργασίας και η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη,

ΣΤ.ii.1 Προβολή και προώθηση των δράσεων  της Ο.Ε.Φ.

Δημιουργήθηκε η θεματική ιστοσελίδα της ΟΕΦ https://aeskrokeon.gr η οποία επικαιροποιείται/ενημερώνεται συνεχώς με τις ενέργειες για τις δράσεις που υλοποιεί η ΟΕΦ στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας με σκοπό την ανάδειξη του.